Изберете страница

Как използвахме Facebook реклама, за да продаваме козметични услуги

Искаш ли да знаеш как да използваш Facebook реклама, за да привличаш нови клиенти и да реализираш продажби? А чудиш ли се как да таргетираш правилните клиенти в рекламния панел?

Вероятно вече осъзнаваш, че нещо се случва във Facebook, че от там можеш да привличаш клиенти, че когато не го правиш изпускаш много… но нямаш представа какво да публикуваш в страницата си, нито как да рекламираш.

Чували сме го от много собственици на малки бизнеси – „публикувам в страницата си, но нямам клиенти“ или „пробвах да рекламирам, но се обърквам в рекламния панел и не ми се получава“.

Проблемът идва от там, че нямаш стратегия за рекламата, за да привлечеш клиенти, да спечелиш доверието им и да реализираш продажба.
Не се обвинявай, това е нормално, когато нямаш опит. Но е важно да се научиш как да използваш реклама възможно най-скоро, защото клиентите ти са онлайн. И ако ти не си онлайн, не просто губиш, а рискуваш бъдещето на бизнеса си.

Ако предложиш услуга/продукт, който хората искат и използваш реклама, за да достигнеш до клиентите, които най-бързо ще купят от теб, ти също можеш да използваш успешно Facebook, за да привличаш клиенти и да продаваш.

В тази статия ще ти покажем каква реклама използвахме, за да популяризираме малък салон за красота и успешно да привлечем нови клиенти, които се връщат отново.

 

5 стъпки, които приложихме, за да привлечем нови клиенти в салон за красота, с Facebook реклама

Когато клиентът ни потърси, имаше една цел – да популяризира името си и да привлече клиенти за козметичното звено от салона, и по-конкретно, за услугата лазерна епилация.
В този момент тази услуга все още не беше толкова популярна и масово търсена. А салонът не просто не се беше рекламирал, а и започнахме с нова Facebook страница, от нула.
Пред нас стоеше предизвикателството да направим съдържание, което да привлече идеалните клиенти и да реализираме продажби.

Стъпка 1: Изяснихме какъв ще бъде процесът на продажба

В тази стъпка, заедно със собственичката на салона определихме коя точно услуга ще продаваме, каква оферта ще предложим и какъв ще бъде продажбеният процес. Ролята на Facebook рекламата беше не да продаде директно онлайн, а да генерира запитвания на лично съобщение и по телефон.

Стъпка 2: Определихме кой клиент искаме да привлечем

Това е един от най-важните въпроси, на който всеки бизнес трябва да си отговори – кой клиент иска да привлече? Тук ще споделим една грешка, която почти всички правят – мислят, че клиенти са им всички. Ако вземем този случай за пример това, което което почти всеки собственик би отговорил на въпрос „Кой е твоят идеален клиент?“ ще бъде „жени между 20 и 50 години“. Това не може да бъде по-далеч от истината, защото ако се опитваш да продадеш на всички, няма да продадеш на никой.
В този случай ние избрахме за наш идеален клиент жената тип Барби. Тя вече плаща ежемесечно за услуги за красота, грижи се за себе си и външният и вид е голям приоритет. Ние знаехме, че тя ще инвестира най-бързо в лазерна епилация и точно затова решихме да привлчем нея.

5 стъпки за привличане на клиенти с Facebook Реклама

Стъпка 3: Направихме съдържание, което да показва нейния начин на живот в снимки, показва моменти от салона и текстове, които дават информация за услугата

Именно в това е скрит успехът на рекламата във Facebook  – когато се направи правилно, тя не просто продава, а прави брандът популярен и предпочитан.
В този случай ние избрахме да образоваме жените за тази услуга, защото беше нова и малко позната на пазара. Също така, показахме препоръки от доволни клиенти и демонстрация на работата на уреда.

5 стъпки за привличане на клиенти с Facebook Реклама

Стъпка 4: Направихме оферта

Това е стъпка, която или се пропуска, или се прилага без план. И в двата случая не привлича клиенти. Ако искаш да продаваш с Facebook, трябва да знаеш кога да предложиш оферта, на кого и какво да има в офертата, за да привлечеш продажба. Именно това направихме за този салон. И остана само една стъпка…

Стъпка 5: Facebook реклама

Ако искаш да достигнеш до клиентите си с Facebook, задължително трябва да се научиш как да направиш рекламата си. Повечето хора натискат бутона Boost post или Подсилване, защото е по-лесно. Но с бързия бутон не можеш да изпозлваш функциите в рекламния панел, които ще ти помогнат да продаваш.
От друга страна, овладееш ли голямата сила на инструментите, които Facebook любезно ни е предоставил, ще можеш да привличаш нови клиенти и да продаваш на старите си непрестанно. През рекламния панел можеш да правиш и много сложни реклами. Обикновено те се прилагат за електронни магазини. Но в случая с малки, локални бизнеси, далеч не е нужно да научаваш сложните неща. За този салон за красота използвахме няколко съществени неща от рекламния панел:

 • Таргетиране по интереси – с него достигнахме точно до жените тип Барби, които искахме да видят нашите публикации
 • Аудитории – вътре в рекламния панел можеш да направиш различни аудитории и да използваш голямата сила на изкуствения интелект на Facebook. Именно това е тайната на продажбите, в комбинация с подходяща оферта. Благодарение на тези инструменти можеш да покажеш рекламата си с оферта само на хора, които познават бранда ти и са показали, че те харесват. Точно това са последователите, които се превръщат в клиенти на твоя бизнес, защото си успял да спечелиш доверието им със съдържание.
 • Бюджетиране – това е един много специфичен момент в рекламата, защото твоята цел е да спечелиш от усилията си във Facebook, а не да рекламираш без посока. Тук идва ролята на бюджета, който определяме на база броя клиенти, които искаме да привлечем и прихода, който бихме получили от тях.

 

В резултат, Facebook рекламата ежемесечно привлича нови потенциални клиенти, които да си купят услуга от салона за първи път.  Колко от тях ще станат клиенти зависи изцяло от комуникацията със собственика.
Но тук е важно да отбележим и друг съществен елемент. Когато нова клиентка дойде в салона и остане доволна, тя продължава да го посещава в продължение на години и го препоръчва на приятелки. Това означава, че всяка продажба след първата ще носи по-голяма печалба за бизнеса, защото няма да се налага да се прави рекламен разход отново. 

Това е валидно за всички бизнеси. По правило печалба се очаква едва след втората продажба на един и същ клиент. А първата само занулява маркетинг разхода за привличането му,

Ако предлагаш продукт/услуга, които хората искат и правиш правилно Facebook маркетинг и реклама, ти също ще можеш ежемесечно да привличаш нови клиенти за бизнеса си от Facebook.

Независимо дали имаш салон за красота или друг бизнес, процесът ще бъде идентичен и за теб. Важно е да разбереш:

 • кой клиент искаш да привлечеш
 • да избереш какво ще му предложиш – оферта
 • да определиш какъв ще бъде твоят продажбен процес
 • да създадеш съдържание, с което да го привлечеш
 • и да използваш силата на рекламата, за да достигнеш идеалните си клиенти

Това е една от стратегиите, които разработихме в агенцията за привлчиане на клиенти с Facebook реклама, а сега преподаваме и на курсистите си, чрез различни обучителни програми.

В Академията преподаваме вече над една година и забелязахме една много голяма нужда на собствениците на бизнес и хората, които искат да се научат как да правят Facebook реклама успешно. Това е нуждата да разберат как работи рекламния панел и каква е стратегията зад успешната Facebook реклама. Ако и ти искаш да се научиш как да направиш рекламата си във Facebook правилно, имаме страхотна новина!

Заради многото запитвания, подготвихме кратък видео курс, в който ще те научим как да настроиш успешно реклама през рекламния панел на Facebook.
В това видео обучение ще ти покажем:

 • Как работят Facebook маркетингът и рекламата за привличане на клиенти
 • Как лесно да използваш рекламния панел
 • Как да направиш първата си успешна рекламна кампания
 • Как да използваш детайлното таргетиране правилно

Цената на видео обучението е символична, за да може повече хора да се научат как да използват рекламния панел и да направят работещи реклами, но местата са ограничени.

Разбери всичко за видео обучението за Facebook реклама ТУК>>

Ако имаш въпроси, пиши ни на лично съобщение във Facebook.