Изберете страница

Kак да привлечеш вниманието на клиентите си и да бъдеш забелязан онлайн

Как с графичен дизайн да повишиш стойността на бранда си, да привлечеш вниманието на нови клиенти и да направиш продукта си неустоим в „извънредно положение“.

Не сме си представяли, че ще бъдем в такова положение и светът ще се промени за една седмица. Целият ни начин на живот е различен, потреблението ни също.

Бизнесите нямат избор освен да се адаптират бързо към ситуацията и да се възползват от неограничените възможности на онлайн средата.

Може би и при теб е така? Много пъти си отлагал да преминеш онлайн, защото си имал регулярни продажби всеки месец. Правил си реклама, която е носела задоволителни приходи и така месеците са минавали без да се замислиш, колко важно е наистина да позиционираш бизнеса си онлайн.

Сега, обаче се налага и това става задължително.

В тази статия ще си говорим за “луксозните дрехи на бизнеса” или как с графичен дизайн да повишиш стойността на бранда си, да привлечеш вниманието на нови клиенти и да направиш продукта си неустоим в „извънредно положение“.

 

Да, благодарение на интернет средата не всичко е спряло да работи, бизнесите виждат голяма възможност и просто присъствието в социалните мрежи не е достатъчно. Сега повече от всякога брандовете се състезават за доверието на клиентите си и искат да бъдат забелязани.

Онлайн магазините се превръщат в огромен актив, които замества физическите обекти и дава възможност на бизнесите да продължат да продават.

Затова днес ще обърнем внимание на това как графичният дизайн увеличава стойността на бранда ти.

През лятото на 2019 стартирахме CopySocial Академия и направихме първата кампания за продажби. Бяхме се забавили във времето, фокусът ни беше насочен изцяло към съдържанието и не обърнахме никакво внимание на дизайна. Направихме набързо сайта. Също толкова набързо подготвихме картинките за продажбената страница и снимките за реклама. Всичко на Canva, една бърза фотосесия и почти незабележима обработка. 

Целият външен вид на кампанията изглеждаше така, все едно сме го “правили в час по трудово”. Което беше абсолютната истина, предвид дизайн уменията и на двете ни, клонящи към нула. Дори и ние подценявахме силата на дизайна и колко всъщност силно оръжие е той.

Въпреки това, дори и с този дизайн привлякохме първите си 25 курсисти.

Но брандингът ни определено не създаваше доверие, не говореше за лукс и ние бяхме напълно наясно с този факт. Знаехме, че заради “дрехите на бранда ни” бяхме изпуснали много продажби, защото за добро или лошо, външният вид продава и обликът на бизнеса ти не прави никакво изключение.

Решихме да не правим тази грешка повече и обсъдихме новата си кампания с Боби Бебов, нашият безценен графичен дизайнер. Той влезе в играта и се зае с това да направи “дрехите на бизнеса ни” луксозни и привлекателни както отвън, така и отвътре. 

Направи разкошен дизайн на електронната ни книга, която е част от обучението ни “Онлайн бранд формула”. Освен това направи всеки рекламен банер и всяка корица толкова добри, че за цялата кампания не ни се наложи да правим цяла фотосесия (ще ви покажем малко по-долу). Тук ще си признаем нещо, нямахме и време за снимки есента.. И Боби, с огромния си талант и страхотни умения на дизайнер от няколко снимки направи невероятна свежа и цветна визия на рекламната ни кампания.

 

В резултат, получаваме запитвания за участие в CopySocial Академия и похвали, колко неповторими рекламни банери имаме и щом един път са ги видели, хората не могат да ги забравят. А един от много ценните ефекти от новия облик на бранда ни е, че ни носи дългосрочни ползи, защото в очите на клиентите ни вече продуктите, особено когато са дигитални, имат друга стойност. Тук не само даваме страхотно съдържание, което променя бизнеси и животи, а и създаваме усещане за високо качество чрез външния вид на бранда ни онлайн.

Именно това високо качество, за което носи послание облика на бранда ще ви позволи да:

  • Прекратите всякакви състезания с конкуренцията, особено на база цена
  • Клиентите ви ще се връщат при вас, защото знаят, че получават качество
  • Доброто отношението към вашия бизнес веднага дава индикация на клиентите ви, че ще получат същото отношение

Искате ли и вие да можете да се различавате от конкурентите и да привличате вниманието на нови клиенти, особено сега?

Тогава инвестирайте в следните неща:

  • Супер качествен продукт
  • Страхотен облик на бранда, който носи послание за качество
  • Маркетинг (продажбена фуния и реклама) 

Впрочем, голяма роля за “дрехите на бизнеса” ви играе и онлайн представянето. Когато определите какво лице искате да създадете за бранда си, тогава трябва всяка снимка в социалните мрежи да комуникира този образ и посланието ви.

 

Вероятно използвате Canva като помощник в дизайна. Ние стартирахме първия си бизнес, агенция за дигитален маркетинг, от нула, без капитал и без служители. Тогава от нас се искаше да си правим всичко сами и възможно най-бързо да привличаме клиенти и да продаваме услугите си. Canva ни помогна много в началото. Но и самите клиенти, които привличахме бяха малки бизнеси, с малки бюджети. Т.е. Външният вид на бизнеса ви ще определи и нивото на платежоспособност на клиентите, които привличате.

Сега може би си мислите, “и аз ще започна с Canva”. Да, няма проблем в това, особено ако сега стартирате. Но ако искате да привличате нови клиенти и да бъдете забелязани, сега когато пазара променя потребностите си, инвестицията в професионален графичен дизайн ще ви се отплати в пъти, защото ще ви помогне да позиционирате бранда си в съзнанието на потребителите.

И тъй като в Интернет продаваме предимно на автопилот, единственият начин да привлечете тези хора бързо е със страхотен външен вид на бранда ви.

Тук ще ви дадем няколко примера от нашия собствен брандинг, за да направите сами разликата и да видите защо си струва да инвестирате в професионален графичен дизайнер, ако искате да привличате вниманието на потенциалните си клиенти. 

Снимка за корица

Снимката за корица, често пренебрегвана, е отличен инструмент за продажби, ако се използва правилно. Ние я използваме като банер, който промотира пред фенове и нова аудитория кампанията, която тече в момента. 

Ясно си личи, че ние не сме правили банера сами, прекалено професионално е!

Всичко, което се искаше от нас, бяха снимки, другото е дело на Боби, които си „поигра“ с цветовете, елементите и от една снимка направи чудеса.

Снимки за реклама

Ето тези снимки, още познати като банери, правят магията. Тяхната роля е да приковат вниманието на скролващия потребител, за да го накарат да кликне на рекламата, а от там да влезе във вашата продажбена фуния. До там се простира влиянието на Facebook рекламата, кликът, който води потребителя към следващата стъпка. Facebook рекламата ви ще бъде видяна от в пъти повече хора от тези, които ще кликнат, за да продължат напред и е много важно какво лице на бизнеса си показвате с нея. Ако искате да се позиционирате като бранд, който държи на качеството, задължително помислете за външния си вид.

В нашият случай използваме микс от наша снимка, защото лицата ни са част от брандинга на CopySocial и професионален дизайн. Целта ни е не само да реализираме продажби, а да накараме хората да запомнят лицата, цветовете и посланието ни. Освен това ние не търсим класически корпоративен имидж, което ясно личи от дизайните ни.

Когато решите да работите с дизайнер, задължително поговорете за имиджа, който целите. Той е дизайнер, но няма как да знае какво искате, ако не му кажете. А в брейнсторминг с него могат да се родят прекрасни идеи, чието отражение ще видите ясно в продажби след това.

Дизайнът на електронната ни книга

Време е да погледнем “дрехата и отвътре”. Казват, че луксът проличава, когато обърнеш дрехата наобратно и погледнеш това, което никой не вижда. Точно там се проявява истинското качество. Именно на страхотно качество по всички параграфи държим и ние.

Искаме дрехите на бранда ни не само да изглеждат добре, а и когато започнеш да използваш продуктите ни, да имаш чудесно преживяване. Затова дизайнът на книгата ни е меко казано страхотен. Тя е един от обучителните инструменти на курса ни “Онлайн бранд формула” и е създадена така, че по лесен начин да обясни сложна маркетинг теория и да води стъпка по стъпка курсиста от теория към практика с видеа, вградени в книгата.

Готови ли сте да облечете и вашия бизнес в нови, качествени дрехи?

Готови ли сте да бъдете част от ОНЛАЙН средата и да бъдете разпознаваеми?

Тогава услугите на професионален графичен дизайнер са всичко, от което имате нужда! Но не всеки дизайнер ще ви помогне в тази нелека задача. Затова ви препоръчваме да се свържете и да поговорите с нашия дизайнер-магьосник, Боби Бебов, който може да превърне дори и случайно селфи в маркетинг инструмент и да изгради привлекателно лице на бранда ви такова, че конкуренцията да спре да има значение.

Боби е страхотен в работата си, защото

  • Обръща персонално внимание на клиента и му дава решение, което работи
  • Интересува от вашите цели и създава дизайни, които работят, за да ги постигнат
  • Създава уникални дизайни за всеки бранд, които се отличават с екстремно качество

С Боби получавате качество на студио за графичен дизайн, но на по-достъпна цена и наистина персонално отношение. А всичко, което ще направи той за вас, ще работи изцяло за постигане на вашите цели!

Тук е важно да отбележим, че Боби не се занимава само с онлайн дизайни. На него можете да поръчате абсолютно всичко – от лого, през опаковки, трансперанти, кутии и т.н. до всичко, което може да ви потрябва като рекламен материал онлайн. 

Ако сте готови да трансформирате бизнеса си и да му подарите нови, луксозни дрехи, запознайте се с Боби🙂

В това кратко видео той ще ви покаже “Кои са 3-те най-важни елемента, които трябва да присъстват във вашите дизайни, за да бъдат успешни кампаниите ви, независимо от обстоятелствата.“