Изберете страница

Как да продаваш на лично съобщение – 5 доказано работещи стъпки за всеки малък бизнес

Една система, с която ще реализираш повече продажби само през Facebook страницата си, независимо дали продаваш продукт или услуга, дали сега започваш или бизнесът ти работи от дълго време

Тепърва стартираш онлайн? Или имаш малко опит с рекламата? А може би си посещавал курсове и се чувстваш още по-объркан какво да правиш? Тази статия ще ти бъде много полезна!

Единственият начин да постигнеш успех в бизнеса е като продаваш продуктите и услугите си и постепенно растеш. Т.е. още в самото начало трябва да започнеш да представяш продуктите си и дори да имаш само Facebook страница, да планираш каква стратегия ще използваш, за да затвориш продажби.

Привличането на нови потенциални клиенти става чрез съдържанието, което правиш. Но не там става продажбата, когато използваме тази супер ефективна стратегия. Тя се случва на лично съобщение. И е резултат от твоята лична ангажираност и внимание към нуждите и проблемите на клиента.

Ето какво трябва да направиш, за да реализираш продажби на лично съобщение:

 

1. Да провокираш любопитството на потенциалните си клиенти чрез съдържание.
Има само един начин да напишеш точно това, което клиентът ти иска да чуе, и той е да го познаваш отлично. Да разбираш нуждите му, проблемите му и чрез постовете си да му ги представиш така, че да провокираш любопитство и желание да знае повече.
Т.е. единствена роля на твоите публикации е да провокират интерес и да придвижат клиента към следваща стъпка.

2. Дай му персонална консултация на лично съобщение.
Четеш ли хороскопа си и разни неща за твоята зодия?
Вероятно да, защото са написани точно за твоята зодия, персонални са. Хората обичаме персонални неща, искаме да знаем повече за себе си и ако има кой да ни го даде, ние сме готови да направим всичко.
Именно тази нужда от персонално отношение използваме силно в стратегията за продажби за малки бизнеси.
Дай възможност на хората да се свържат лично с теб и да ти зададат въпросите, които ги интересуват. Ако се справиш с това да дадеш отлична консултация онлайн, ще спечелиш клиент. Което ни води до:

3. Трябва да знаеш точно на кого говориш и какво ще бъде идеалното решение за него.
В нашата Академия говорим изключително много за идеален клиент и профилираме сериозно. Не ни трябва толкова за таргетиране, колкото за истинско познаване. Продажбата всъщност е помощ. Потенциалният клиент идва при теб, готов да купи решението на проблемите си, стига да усети, че точно ти ще му го дадеш. И това се случва в разговор. Единственият начин да убедиш клиента, че ти имаш решението за него е да го познаваш и да спечелиш доверието му. А това ни води до това да:

4. Задаваш правилните въпроси и да слушаш повече отколкото говориш.
Много хора разбират продажбата грешно – като изтъкване на качествата на продукта. Трбва да знаеш, че потенциалният ти клиент не иска продуктът ти. Той търси решение. И ако ти успееш да му го дадеш, той ще купи това, което му предлагаш. А начинът, по който се случва това, е като му задаваш въпроси.

Ако продаваш дрехи, например и дадеш безплатна консултация, тогава трябва да разпиташ клиента си за фигурата му, за да му дадеш най-добрата кройка; къде ще носи дрехите, за да му предложиш най-добрия за него модел; какво впечатление иска да направи с тях, за да му предложиш най-добрата комбинация от форми и цветове. Т.е. през цялото време ти го разпитваш за неговата визия и мечта, за да му предложиш това, което ще му помогне да я постигне. Ролята ти в продажбата на лично съобщение е да чуеш какво иска клиентът и ако го имаш, да му го дадеш. И така стигаме до финала:

5. Предложи най-доброто решение.
След като си напълно наясно с това какво и защо иска твоят клеинт, ти ще знаеш дали можеш да му го дадеш. Продажбата се случва като му предложиш НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ спрямо неговите нужди и цели. Не просто всеки продукт, а този, който ще му помогне.
В момента, в който предлагаш твоето решение, посочи ползите от продукта си и обясни как точно той ще помогне на клиента да постигне желаното. А за неговите желания ти знаеш от отговорите на въпросите, които му зададе.
В НИКАКЪВ случай НЕ продавай на всяка цена. Това, което ти представяме тук е силна система за влияние. Но трябва да ти кажем винаги да подхождаш честно, за да си спестиш неприятности. Малко пари, които печелиш днес, но идват от неподходящ клиент, могат да ти струват ужасно много нерви и главоболия след това. Затова и самата продажба е двустранен процес.

 

Виждаш ли? Зад всичко има процес и стратегия!

Ако имаш правилната стратегия и следваш стъпки, които работят, няма шанс да се провалиш. Напротив… обречен си на успех!

Искаш ли да увеличиш продажбите си и всеки пост, който пишеш да работи за привличане на нови клиенти?

Ако искаш да постигнеш успех с онлайн представянето на твоя бизнес не ти трябва да ставаш експерт по дигитален маркетинг, да се объркваш с Facebook реклама, Google реклама, сайтове, SEO оптимизация, лендинг пейджове, имейл маркетинг и т.н. Те са супер важни, но идват поетапно в живота и бизнеса ти. И искат своето време и пари.

Ако искаш да използваш интернет за привличане на клиенти и все още не си доволен от продажбите ти ти трябва една много по-лесна за разбиране и семпла основа. Трябва да ти да:

  • Познаваш и разбираш клиента си
  • Да имаш качествен продукти или услуга
  • Да използваш доказано работеща стратегия онлайн
  • Да умееш да слушаш и задаваш въпроси

И продажбите ще дойдат. А с тях и бизнес успехите, които искаш.

Ако вече се питаш защо сме толкова сигурни, ето ти отговора…

От началото на 2015 г. управляваме агенция за дигитален маркетинг и работим с малки и средни бизнеси. А от 2016 г. Правим обучения за собственици на бизнеси. Ние самите също години наред слушахме проблемите и въпросите на предприемачите, за да създадем РЕШЕНИЯ, които РАБОТЯТ.

Доста дълго време предлагахме услуги. Именно това ни даде възможност да работим с десетки бизнеси и да натрупаме огромен опит. През този период имахме възможност да тестваме хипотези и да разработим най-успешните стартегии, които работят за малкия бизнес, с малък бюджет. Тези стратегии са формирани след много тестове и десетки хиляди евро изразходен рекламен бюджет, наш личен и на клиентите ни. Тези стратегии работят.

Курсистите от нашата CopySocial Академия също се учат да ги прилагат за своите бизнеси

С времето видяхме, че директната работа с клиенти много ни ограничава. А знаехме, че в ръцете си държим решението на проблемите на много хора, които искат да популяризират бизнеса си онлайн и срещат трудности. Така се заехме със създаването на CopySocial Академия и първото обучение в нея – FELICITY – система за онлайн продажби. Започнахме работа с първата група и на база техните въпроси и трудности разбрахме, че трябва да се върнем една стъпка по-назад и да направим още един курс – за начинаещи.

Така се роди „От идея до разпознаваем бранд онлайн“. Това е интерактивен курс, създаден за собственици на малки и средни бизнеси, предприемачи, които тепърва стартират и изобщо хора, които искат да научат как ефективно да използват Facebook, за да представят продукта/услугата си, да привличат нови от най-добрите си клиенти и да реализират продажби.

Дори отидохме една стъпка по-напред и в обучението включихме безценен БОНУС – 8 стъпки за продажба на лично съобщение с точните въпроси и отговори, с които да продаваш на лино съобщение.

 

Ето какво казват курсистите ни за CopySocial Академия:

 

В CopySocial Академия ние вярваме в едно нещо – по-малкото е повече. Затова изключихме всичко сложно и формирахме лесна за следване система от необходимите знания и точните стъпки, благодарение на която ВСЕКИ може да тръгне от НУЛА и за 29 дни да има професионално представяне на бранда си онлайн, първите истински фенове и вероятно първите продажби.

„От идея до разпознаваем бранд онлайн“ стига до теб изцяло онлайн и е обучение, достъпно 24/7 с интернет връзка.

С него получаваш всичко необходимо, което ще ти помогне да изградиш привлекателно лице за бранда си онлайн и да привличаш от идеалните си клиенти денонощно. Отне ни 3 месеца и 100% от времето, за да създадем продукт, който работи за всеки собственик на малък и среден бизнес, който предлага качествен продукт, но не разполага с голям бюджет, нито може да си позволи агенция. Това обучение е нашият начин да помогнем на бизнеса да се развива, давайки професионално знание на много достъпна цена. Единственото, което остава да направиш, е да всемеш курса и да приложиш стъпките на практика.

А с Предизвикателство 29, което е практическо допълнение към курса, виртуално ще те хванем за ръката и 29 дни ще те водим стъпка по стъпка към изграждането на разпознаваем бранд онлайн.

Готов ли си да забравиш за сложните и объркани знания, които вероятно вече те карат да се чувстваш изгубен в морето от информация и да последваш една система, което работи и за други хора като теб?

Кликни на бутона и разбери всичко за обучението „От идея до разпознаваем бранд онлайн“!